Sari la conținut

Audit SSM

Auditul este un proces  sistematic, independent și documentat în scopul obținerii de dovezi de audit și evaluarea lor cu obiectivitate pentru a determina măsura în care sunt îndeplinite criteriile de audit.

Auditul SSM este important prin specificitatea sa si, datorita informatiilor cu aplicabilitate imediata oferite managementului in mod sintetic.

Implementarea unui sistem de management SSM este o decizie strategica și operationala pentru o organizatie. Succesul sistemului de management SSM depinde de leadership, de angajamentul si participarea tuturor nivelurilor ierarhice si a tuturor functiilor din cadrul organizatiei.

O companie care are implementat un sistem de management al securitatii si sanatatii in munca (ocupationale), pe scurt SMSSM(O), apeleaza la un auditor in vederea certificarii.

Certificarea din partea unui organism acreditat ofera multe beneficii organizatiei si ii confera un plus de onorabilitate care se va cuantifica in indicatorul economic definit ca “Goodwill”.

GOODWILL este o notiune utilizata in cazul evaluarii intreprinderilor care realizeaza un profit net mai mare față de cel obținut de firmele concurente. 

Goodwill reflecta valoarea globala a elementelor necorporale ale firmei (clientela, renume, marca, brand, brevete de invenții etc.), care nu pot fi evaluate in mod individual pentru a fi inscrise in activul bilantului. Valoarea globala a unei intreprinderi provine din insumarea patrimoniului net al acesteia cu goodwill, calculat prin capitalizarea supraprofitului net anual, in functie de durata estimata (in ani) de obtinere a acestuia. Standardul care face referire la goodwill este IFRS 3.

SR ISO 45001:2018 este versiunea in limba romana a standardului international ISO 45001:2018. Acest standard înlocuiește SR OHSAS 18001:2008 si au avut o perioada de coexistenta pana la 31 martie 2021.

AVANTAJELE colaborarii cu noi:

 • Daca ICS este auditor de terta sau secunda parte
  • Cunoastem in detaliu problematica si documentele SSM si SU
  • Pentru ca suntem profesionisti in domeniul SSM si SU, dar si in auditarea SSM conform SR ISO 45001:2018, suntem in masura sa sprijinim companiile in mod concret pentru conformarea la cerintele temei de audit
  • Putem extinde prestatia noastra dupa incheierea procesului de audit si sa oferim companiilor exact serviciile de care au nevoie la implementari si in sustinerea auditurilor urmatoare.
 • Daca ICS nu este auditor dar este SEPP pentru clientul auditat
  • Participare la auditul de terta sau secunda parte daca acesta se efectueaza de catre un alt auditor, independent conform cerintelor ISO, ICS fiind Serviciul Extern de Prevenire si Protectie abilitat, contribuie in sprijinul clientului si procesului de auditare. Astfel, aducem plus valoare concluziilor auditului, protejand in acelasi timp interesele clientului.
  • In continuarea prestatiei noastre oferim clientului servicii care vor valoriza mult mai eficient concluziile auditului si se vor plia mai bine cerintelor de sistem.
 • Auditurile interne
  • Oferim clientilor nostri auditarea interna SSM conform cu SR ISO 45001:2018 la aceeasi tinuta si consistenta ca un audit de certificare. In acest mod asiguram clientul si pe tertii acestuia cu privire la temeinicia SMSSM (Sistemul de Management SSM)
  • Indeplinim tot ce tine de prestatia noastra in sprijinul implementarii cerintelor esentiale si contribuim cu tenacitate la eliminarea neconformitatilor majore dar si minore.

CERE O OFERTA PERSONALIZATA

Call Now Button